Elegantne obleke

elegentna-oblekaObleka naredi človeka, pravi star pregovor. In to je še kako res. Obleka je ena izmed prvih stvari, ki jih drugi opazijo na nas. Z obleko damo drugim informacijo, kam naj nas uvrstijo glede na prvi vtis. Zato je izredno pomembno, da so ženske obleke izbrane skrbno in z občutkom. Izbrati moramo pravi kroj obleke, pravo barvo, oblečeni moramo biti v skladu s funkcijo, kulturo in prepričanji.

Biti pravilno oblečen, pa nikakor ne pomeni enako kot biti spodobno oblečen. Pomeni biti torej predvsem oblečen v skladu z okolico. Če želi ženska biti spodobno oblečena, naj bo pri obleki varčna z razkazovanjem kože, dekolteja, odpadejo tudi zelo kratka krila ali zelo kratke hlače.

elegentne-oblekeČe želimo izpasti elegantni moramo pri elegantni obleki paziti, da ne bo preozka, preveč vpadljiva in prekratka. Dodatki pri obleki naj bodo klasični. Kvalitetna izbiran materialov prva tako igra veliko vlogo pri oblekah, v katerih želimo izpasti elegantni. Če ženska želi biti privlačna nasprotnemu spolu in je dogodek neformalen, lahko pri izbiri obleke poseže po bolj drznih kosih. Krajših, bolj oprijetih kosih, tukaj pride na vrsto tudi jeans ozkega kroja. Ozke kavbojke so že od nekdaj zaščitni znak seksi modnega stila. Veliko raziskav je tudi pokazalo, da so rdeče obleke še posebej privlačne za moški spol. Ob primerni priložnosti torej drznost pri izbiri obleke ni odveč. V primeru formalnega večernega druženja, je za ženske primerna dolga obleka do tal, v kombinaciji z diskretnim nakitom in visokimi petami. Če je za moške predpisan dress code smoking, naj ga kombinirajo z belo srajco, metuljčkom in primerno obutvijo, kot so na primer derbi čevlji ali oksfordke.

In kakšne so priložnostne, elegantne obleke za ženske? Elegantno priložnostno oblačenje je obleka, ki združuje dobro prilegajoča, uglajena poslovna oblačila z elementi priložnostnega oblačenja, kot so bluze, srajce, gumbi, elegantne hlače, temne kavbojke v kombinaciji s praktično obutvijo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *