Kako kupiti kuhinjsko pomivalno korito?

Velikost pomivalnega korita je običajno odvisna od velikosti kuhinje. Če imamo dovolj veliko kuhinjo in zadostno delovno površino, si lahko privoščimo tudi večje pomivalno korito. Med večja korita sodijo predvsem dvojna pomivalna korita in pa tista enojna pomivalna korita, ki vključujejo tudi površino za odlaganje. Običajno se ta nahaja desno od pomivalnega korita. V kolikor boste uporabljali dvojno pomivalno korito, boste morali kupiti tudi takšno kuhinjsko armaturo (pipo), ki bo imela dovolj velik razpon vrtenja, saj bo potrebno imeti dober curek vode v obeh koritih. Zaradi tega je pomembno, da ima pipa dovolj visok lok. Za dvojna pomivala korita je priporočljiv tudi nakup izvlečne pipe.

Raziskava nakupovalnih navad kupcev v Sloveniji kaže, da se potrošniki v večini primerov odločajo za nakup nerjavečih inox korit. Zadnje čase pa so vedno bolj popularna nekoliko dražja, a precej bolj kvalitetna granitna korita, ki so veliko bolj odporna na praske in udarce. Granitna korita so tudi zelo enostavna za čiščenje. Odporna so tudi na visoke temperature, kar je še posebej uporabno v primerih, ko v korito odlagamo vroče pekače neposredno iz pečice.

Pri nakupu kuhinjskega korita je pomembno, da preverite tudi debelino korita. Tanjše kot je korito bolj je namreč podvrženo možnim deformacijam in bolj je glasno (bolj se sliši hrup, ko se padajoča voda dotakne korita).

Kam se odpraviti po nakup pomivalnega korita?
Ker se je v čas koronavirusa priporočljivo izogibati velikim trgovskim centrom, vam toplo priporočamo da se odločite za nakup iz domačega naslonjača. Najbolj enostavno je, da obiščete iskalnik Google.si in v iskalno polje vpišete ključno besedo “pomivalna korita”. Izpisali se vam bodo naslovi slovenskih spletnih trgovin, ki ponujajo pomivalna korita. Preglejte ponudbo v vsaj treh do petih trgovinah, med drugim vsekakor obišćite trgovino Wereo.eu, nato pa se na podlagi vaših želja (dimenzije, barva, oblika), cene, garancije in časa dostave odločite za pomivalno korito, ki vam najbolj ustreza.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *