Nujnost previjalne podloge

Ko kupujete za otroka, za koga dejansko kupujete, zase ali zanj? Koliko reči je namenjenih vam oziroma vašemu lajšanju opravil z dojenčkom in koliko dejansko samo zanj? Odisno od tega, o čem se pogovarjamo. Kaj menite, kako nujna je previjalna podlaga? Hkrati za otroka in za vas, kajne? Za otroka so previjalne podloge tako nujne, ker je otrok na mehkem in je zaščiten z vseh strani. So zelo varne in hkrati omogočajo higienično previjanje, saj otroka ne želimo postaviti kar nekam, kajne? Želimo, da je na pravi podlagi, ki je zgolj temu namenjena in je temu primerno čista. Vseeno je dojenčkova koža izredno občutljiva in ne želimo, da bi mimogrede staknil kakšno bakterijo in se temu poskusimo izogniti, zato tudi želimo previjalno podlago.

Previjalna podlaga, pa je na nek način namenjena tudi staršem, saj si običajno previjanje organiziramo tako, da nam je vse pri roku. Vemo, kako radi dojenčki protestirajo pri previjanju in želimo ta del opraviti čim hitreje, zato moramo imeti vse na dosegu roke. S previjalno podlago si tako močno olajšamo delo. Lahko pa jo postavimo kamorkoli, najbolje pa je, da če imamo previjalno mizo, da je previjalna podloga nameščena nanjo. Sicer pa jo lahko postavimo na mizo, na posteljo, kavč, itd.

Previjalne podlage so torej resnično skoraj nujne, čeprav lahko seveda preživimo tudi brez te, zakaj pa bi, če pa si lahko olajšamo previjanje z njeno pomočjo? In, če nam je na voljo danes takšna otroška oprema, zaradi katere je zadovoljen naš otrok in hkrati tudi mi, je prav da jo tudi uporabimo in izkoristimo. Za te namene nam seveda ne bo problem odšteti nekaj evrov več za previjalno podlago, ki ima zelo ugodno ceno, glede na njeno praktičnost, uporabnost in koliko prednosti nam ta omogoči. Vse samo za to, da je naš otrok varen, zadovoljen in da smo seveda tudi sami deležni tega zadovoljstva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *