Zakaj izbrati toplotno črpalko?

toplotne-crpalke-termoshopModro bomo ravnali, če bomo v svoj bivalni prostor namestili toplotno črpalko. Zakaj? Z namestitvijo imenovane toplotne črpalke lahko ogrevamo vodo ali prostor, ki ga po potrebi lahko tudi hladimo. Ko z ogrevanjem ali hlajenjem poskrbimo za prijetnost bivanja, uporabimo obnovljivi vir energije – toploto v naši okolici. Pri ogrevanju oziroma hlajenju s toplotno črpalko tudi veliko prihranimo.Za nakup toplotne črpalke obiščite spletno stran Termoshop.

Količina električne energije, ki je potrebna za ves proces, je precej nižja od količine tiste, ki jo porabijo običajni ogrevalni sistemi, zaradi nižje porabe električne energije pa poskrbimo za zmanjšanje oddajanja škodljivih plinov v okolje, kot je na primer ogljikov dioksid.

Pri toplotni črpalki gre za sistem prevajanja toplote iz zraka na vodo. Če poenostavimo njeno delovanje: sistem deluje na način, da kompresor, ki je v zunanji črpalni enoti, vsrkava toploto in vodne elemente. Ti dve komponenti potujeta po namestitveni cevi, kjer hkrati potuje še tako imenovani freon. Gre za negorljiv in nestrupen plin za hladilne naprave, ki se lahko utekočini. Prečrpani toploti iz okolja sistem dvigne temperaturo, jo prenese do sistema za ogrevanje vode, ta pa segreta potuje do ogrevalnih naprav v objektu. V primeru, ko gre za potrebo po hlajenju prostora, pa se toplota prenese v nasprotno smer in potuje v okolje.

Zmogljivost toplotne črpalke dokazuje tudi hkratnost ogrevanja in hlajenja.

Pri izbiri toplotne črpalke moramo biti pozorni na velikost črpalnega sistema. Če uporabljamo preveliko črpalko, ne bomo izkoristili njene zmogljivosti, posledično pa bomo vplivali na zmanjšanje njene življenjske dobe. Če pa uporabljamo premajhno črpalko, pa z njo zagotovo ne bomo zadovoljni, saj prostori ne bodo ustrezno ogreti oziroma ohlajeni.

Uporaba toplotne črpalke nedvomno predstavlja vrhunsko in okolju prijazno storitev.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *