Kdaj uporabiti kremo proti gubam?

krema proti gubamA kdaj je potemtakem primeren čas, da ob preventivi koži nudimo tudi dodatno nego? Proizvodnja kolagena se začne postopoma upočasnjevati okoli 25. leta starosti, in ker je v teh letih koža še razmeroma nepoškodovana in bolj občutljiva, ji lahko krema proti gubam z nepreverjenimi sestavinami sumljivega porekla povzroči več škode, kot koristi. Ob morebitni odločitvi za uporabo kreme proti gubam je zato potrebno paziti, da so sestavine v njej naravne in klinično ter dermatološko testirane, in zato primerne tudi za najobčutljivejšo kožo. Prava krema proti gubam kožo dodatno vlaži in ščiti pred škodljivimi zunanjimi vplivi oziroma nesnago, ki se ji ne moremo izogniti. Pomembno je, da vsebuje sestavine, ki spodbujajo naravni proces obnavljanja povrhnjice, ob tem pa kože ne masti in ne maši por, ampak ji omogoči, da kljub nanosu kreme diha in se obnavlja od znotraj navzven.

Marsikatera ženska se ob poplavi lepotnih nasvetov sprašuje, kdaj je pravi čas za začetek boja proti gubam in ostalim znakom staranja. Vsak posameznik se stara drugače, saj na proces staranja in posledično na nastanek nepravilnosti na koži vplivajo različni dejavniki. Na dejavnike, kot so na primer spol in vpliv določenih hormonov, žal ne moremo vplivati, medtem ko na nekatere druge lahko. Pretirano izpostavljanje škodljivim UV-žarkom, onesnaženje iz okolice, kajenje, prekomerna teža, utrujenost in stres lahko povečajo tvorbo prostih radikalov, ki onemogočajo tvorbo kolagena in poškodujejo celice.

Ob pomanjkanju kolagena koža postane bolj suha in zgubana, zato je ne glede na starost ključnega pomena preventiva, torej izogibanje naštetim negativnim dejavnikom in celostna skrb za zdravje. Kljub primerni skrbi za kožo in zdravje nasploh pa se procesov staranja žal ne da preprečiti. Količina kolagena v koži s staranjem prične upadati, zaradi česar majhne gubice postanejo bolj izrazite, koža pa postane bolj upadla in utrujenega videza. Zato je pomembno, da vsakdanjo nego kože dopolnimo s primernim izdelkom, ki bo nadomestil in preprečil upad kolagena v telesu – temu lahko služi kvalitetna krema proti gubam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *