Digitalni boni za nakup računalniške opreme

Država je z novimi bonov okviru Covid ukrepov tokrat osrečila vso mladino, saj so 15. junija 2022 stopili v veljavo digitalni boni za nakup računalniške opreme. Cilj države, ki se je odločila za takšen ukrep je izboljšanje digitalne pismenosti in spodbujanje digitalne vključenosti. Prejemniki digitalnih bonov za nakup opreme za računalnike so učenci zadnje triade v osnovnih šolah, vsi srednješolci (dijaki) in študentje.

Katero računalniško opremo se lahko kupi z digitalnim bonom?

Kot rečeno so digitalni boni namenjeni za nakup računalniške opreme. Upravičenci lahko uporabijo bon v vrednosti 150 € za nakup: računalnika, prenosnika, slušalk, zunanjih diskov, tablice, tipkovnice, miške, čitalnik kartic, spletne kamere, tiskalnika, računalniškega zaslona.

Bone je možno vnovčiti v praktično vseh računalniških trgovinah. Žal se digitalni bon ne more vnovčiti za nakup računalniških komponent kot so grafične kartice, procesorji, notranji disk, za nakup igralnih konzol (npr Xbox, Playstation), boni prav tako niso vnovčljivi za nakup računalniških igric in mobitelov.
Predno se boste odločili za nakup računalniške opreme, vam svetujemo, da si ogledate ponudbo v spletnih trgovinah in da ponudbo primerjate med seboj, saj so lahko cene za isti kos računalniške opreme precej različne. Primerjanje ponudb in odločitev za najugodnejšega ponudnika vam lahko tako prinese tudi velike prihranke.

Primerjavo ponudb v računalniških trgovinah si lahko ogledate na spletni strani Shoptok. V iskalno polje vpišite produkt, ki ga iščete (npr. kategorijo produkta kot je npr. »prenosnik«, lahko vpišete blagovno znamko prenosnika kot npr. »prenosnik lenovo« ali pa izbrani model prenosnika kot npr. »Hp Prenosnik HP 470«).

Med rezultati iskanj si boste lahko ogledali ponudbo prenosnikov v različnih spletnih trgovinah in seveda pripadajoče cene. Z uporabo strani Shoptok.si boste lahko brez težav izbrali najboljši prenosnik. Verjamemo, da boste s pomočjo omenjenega servisa izbrali računalniško opremo po vaših želja in digitalni bon vnovčili na najboljši možni način, hkrati pa zaradi uporabe primerjalnika cen prihranili pri nakupu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *