Ruščina v Ljubljani

Če je še pred nedavni veljalo, da smo se učili samo angleščino in nemščino, kar se seveda tiče tujih jezikov, danes velja, da je možno prav vse. Izjemno priljubljena jezika sta postala španščina in italijanščina. Moramo pa poudariti, da je tudi ruščina v zadnjem času izjemno priljubljena in veliko ljudi se je želi naučiti. Vas zanima učenje ruščine v Ljubljani?

Rusi prodirajo na naš trg

Zakaj je torej ruščina kar čez noč postala jezik, ki si ga želi učiti mlado in staro? Verjetno se vzrok skriva tudi v tem, da je v Slovenijo v zadnjem času prišlo veliko ruskih podjetnikov, ki so ljudem ponudili tudi delovna mesta. Je pa res, da to ni edini vzrok. Povod je verjetno tudi v tem, da gre za izjemen jezik, ki je drugačen od marsikaterega jezika in že to, da ga znaš nekaj veljaš.

Ruščina tudi na gimnazijah

Tisti, ki spremljate šolski sistem, ste verjetno opazili, da je na naših tleh kar nekaj gimnazij, ki v svojem programu ponujajo tudi ruščino. Verjetno je to ena od dobrih promocij šole, saj je ne ponujajo povsod. Nekateri dijaki se zanjo odločijo preudarno, saj vedo, da jim bo jezik lahko nekega dne še kako koristil na njihovi karierni poti. Ali pa si bodo z njim lahko pomagali, ko bodo potovali v ruske dežele. Nekateri od njih pa mogoče želijo v Rusijo za dalj časa in si tam poiskati delo in to takoj, ko zaključijo s šolanjem.

Tudi ruski književniki pripomogli k temu

Je pa res, da je že od nekdaj znano dejstvo, da so ruski književniki daleč na vrhu, kar se tiče pisanja. Marsikdo med nami se je prav zaradi tega odločil, da se bo začel učiti rusko in da bo lahko nekoč delo znanega ruskega pisatelja prebral tudi v originalu.

Vzroki in želje so torej različni, tako kot smo si različni ljudje in tudi jeziki med seboj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *