Infra paneli v boju proti prahu, alergenom in vlagi

ir grelne ploščeInfrardeče ogrevanje v primerjavi s konvencionalnimi sistemi ogrevanja zagotavlja omilitev in izboljšanje nekaterih zdravstvenih težav, katere bolniku preprečujejo, da bi se v svojem domu dobro počutil. Medtem ko običajna grelna sredstva proizvajajo toploto, ki ogreva le zrak in površine, infra paneli pa neposredno ogrevajo tudi predmete v prostoru in ljudi, ki se v prostoru nahajajo. IR toplotne plošče ustvarjajo pospešeno gibanje toplote v telesu in posledično vplivajo na dobro delujoč krvni obtok. IR grelne plošče skrbijo za to, da v domu ali v delovnem prostoru ni vlažnih madežev na stenah in nepotrebnega prahu v zraku.

IR grelne plošče v boju proti vlagi
IR toplotne plošče pri ogrevanju ne ustvarjajo zračnih tokov, kateri sicer povečujejo pretok prašnih delcev v prostoru. Takšen način ogrevanja prav tako preprečuje neželeno vlago in nekontroliran razrast plesni na stenah v prostoru. Namreč, infra paneli delujejo tako, da neposredno ogrevajo pohištvo in predmete in nanje delujejo s takšno naravno toploto, kot jo ustvarjajo sončni žarki. Zaradi tega se vsa vlaga na zidovih ali pohištvu hitro posuši in ne ustvarja plesni v stropnih vogalih. Običajni konvencionalni ogrevalni sistemi pa z ogrevanjem ne dosežejo odmaknjenih vogalov in zato na teh mestih nastaja plesen.

IR grelne plošče v boju proti prahu in alergenom
Ogrevanje z IR grelnimi ploščami je koristno za ljudi, kateri se spopadajo z zdravstvenimi težavami, kot je astma in druge bronhialne bolezni. Kajti, infra paneli preprečujejo širjenje alergenov, saj s takšnim načinom ogrevanja omejujejo pretok prašnih delcev in alergenov v zraku. IR grelne plošče namreč ne uporabljajo zraka za prenos toplote. V primeru, da se družinski člani spopadajo z alergijami, je najbolje zamenjati način ogrevanja in namesto običajnih radiatorjev namestiti IR toplotne plošče. Poleg tega bo IR toplota poskrbela za to, da bo v telesu pospešila krvni obtok, izboljšala imunski sistem in zmanjšala vnetja in bolečine v sklepih.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *