Poliranje Minox

poliranje_minoxV avtomobilih preživimo veliko časa. Vozimo se v službo, domov, na morje, na izlete, … Vsi pa si želimo, da bi se v avtu kar se da dobro počutili. Zato vsake toliko časa privoščimo našemu jeklenemu konjičku razvajanje. Poleg avtopralnice, sesanja in obešanja osvežilcev zraka na vzratno ogledalo, naše vozilo potrebuje tudi drugo nego. To je poliranje. Poleg poliranja avtomobilov poznamo tudi industrijsko poliranje. Če vas zanima omenjeno področje, običite spletno stran Poliranje Minox.

Barva na našem avtu z leti začne bledeti. To se dogaja predvsem zaradi izpostavljenosti sončnim žarkom, dežju, snegu in ostalim težkim vremenskim razmeram. Odličen čas, da naše najljubše vozilo pripravimo na vremenske razmere ki prihajajo, sta pomlad in jesen. Padavine so velik sovražnik barve, saj povzročajo oksidacijo, korozijo in nabiranje rje. V poletnih mesecih pa za izgubo svetleče barve poskrbi velika izpostavljenost soncu, še posebej, če avtomobila nimamo ves čas v garaži. Vse te nevšečnosti lahko preprečimo s poliranjem. To pomeni, da površino zaščitimo s sintetičnim voskom, premazom ali keramično zaščito. S poliranjem ne bomo le zaščitili barve, temveč bomo preprečili tudi sprijemanje umazanije na površino, hkrati pa bo pranje lažje in hitrejše.

Poliranje se opravi z uporabo različnih polirnih past in posebej za to namenjenih gobic. Polira se na majhnem odseku avtomobila, da se lahko sprotno večkrat pregleda, če so bile vse praske in nepravilnosti odstranjene. Nekateri strokovnjaki zatrjujejo, da se lahko s pomočjo poliranja odstrani tudi do 95% vseh prask in ostalih nepravilnosti na laku.

Kvaliteta in čas poliranja je v veliki meri odvisna tudi od originalne barve vašega avtomobila. Temnejšo barvo kot imate, dlje se bo avtomobil poliral, uporabiti pa se bodo morale tudi agresivnejše polirne paste in gobice, da se lahko doseže popolna korekcija.

Poliranje celotnega avtomobila z nego vas bo stalo od cca. 75 € naprej in bo trajalo med 4 in 24 ur, odvisno od programa in stanja vašega avtomobila.  Torej, če vam vaš jekleni konjiček pomeni več kot le prevozno sredstvo, je poliranje nujno potrebno, če želite avtomobil ohraniti kot nov.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *