Zakaj se vpisati na tečaj francoščine?

Francoščino v Evropi uvrščamo med tri najpogosteje govorjene jezike, takoj za angleščino in nemščino. Nekateri pravijo, da je francoščina romantični jezik, jezik ljubimcev in dobre hrane. Ko pomislimo na francoščino, se spomnimo na romantični Pariz in Elizejske poljane. Vidimo prelepe gradove in se v mislih sprehodimo po starih pariških uličicah. In če še to ni dovolj, da bi se želeli naučiti ta romanski jezik, vam predstavljamo nekaj praktičnih razlogov za vključitev v tečaj francoščine.


Prvi razlog je posel. To pomeni dobili smo službo, bodisi v francosko govoreči državi bodisi poslujemo s francoskim poslovnim partnerjem. V tem primeru je najbolje, da se odločimo za poslovni tečaj francoščine, ki nam ob koncu tečaja omogoča pisno in ustno rabo poslovne terminologije v francoskem jeziku. Drugi razlog je selitev. Vedno več Slovencev išče nove izzive zunaj meja naše države. In ker je francoščina uradni jezik v kar 29. državah  po svetu, je smotrno poznati vsaj osnove tega jezika, kar nam bo omogočilo lažjo vključitev v kulturo določenega naroda. V tem primeru je najbolj izbrati klasični osnovni tečaj francoščine v eni izmed jezikovnih šol.

Tretji razlog je ljubezen. Predstavljajte si romantično zgodbo, kjer na potovanju spoznate postavnega Francoza ali Francozinjo in se na prvi pogled zaljubite vanj oz. vanjo. Želite si, da bi novega partnerja očarali in mu pokazali, da se lahko pogovarjate v njegovem maternem jeziku. Tečaj francoščine je odlična rešitev za lažje komuniciranje z novo ljubeznijo.

Četrti razlog zakaj se vpisati na tečaj francoščine je študentska izmenjava. Ste študent, ki želite na izmenjavo v Francijo ali francosko govorečo državo, vendar o samem jeziku nimate pojma. Kako se boste ujeli z domačimi študenti? Kako se boste sporazumevali na ulici, v šoli, s profesorji? Zakaj ne kar v njihovem domačem jeziku? Vpišite se na osnovni tečaj francoščine, ki vam bo pomagal do lažje komunikacije z domačini.

In še peti razlog – jezik vam je preprosto všeč. Uporabite spletne aplikacije in tečaje za učenje francoščine, da se naučite nekaj osnovnih besed, za nadgradnjo jezika pa se vpišite še v klasični tečaj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *