Psihoterapevt

psihoterapijaKdo sploh je psihoterapevt, zakaj potrebujemo tega v svojem življenju Psihoterapija je terapija, s pomočjo katere lahko rešimo mnogo psiholoških stanj. Vsekakor je učinkovitost in tudi dolžina terapije odvisna od kar nekaj dejavnikov, med katere sodi intenzivnost psihološkega stanja, starost, moč, na koncu pa tudi sodelovanje s strani »pacienta«. Torej, če smo pripravljeni storiti vse, da se rešimo iz določenega psihološkega problema, potem je prav, da upoštevamo navodila strokovnjaka. To pa je psihoterapevt.

Psihoterapvet je zavezan tudi k molčečnosti, kar pomeni, da o naših težavah ne govori z nobenim drugim in izključno samo z nami. Je nekdo, kateremu lahko zaupamo in, če želimo določene dobre rezultate, potem mu moramo zaupati.

Ko je pred nami psihoterapevt bo že na pogled znal približno oceniti naše stanje. Že iz naših parih besed razbrati veliko in na ta način tudi presoditi o strezni metodi »zdravljenja«. Glede na to, da je njegovo znanje o človeku, njegovih miselnih procesih in delovanju možganov zelo obširno, ni potrebe skrbeti po tem, da ne bi razbral tudi naših potreb, katerih verjetno ne poznamo niti sami. In se potem čudimo, kaj vse je neznanec odkril o nas že na prvem sestanku? Vsekakor je to kazalnik, da gre za odličnega psihoterapevta, ki bo z nami vzpostavil odnos, kakršnega bi si želeli.

Da je psihoterapevt oseba, ki nam bo znala pomagati in je psihoterapija možnost izbire pred nami, je zagotovo zelo jasno. Ne glede na to, kakšen psihološki problem imate, kako nerešljivo se vam zdi, kako ne najdete nobenega smisla, itd. Potrebno je dati priložnost nečemu in nekomu, kar lahko bistveno in dobro vpliva ter spremeni življenje nekoga. In če lahko storimo nekaj zase, je to zagotovo prava pot. Brez, da sodimo o tem, ali nam je nujno potrebno ali gre zgolj za izbiro, mogoče zdravilen pogovor ali pa za pravo terapijo, ki zagotavlja zdravljenje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *