Umetna trava

umetna-travaUmetna trava je običajno narejena iz lateksa. Kvadratni meter umetne trave tehta okoli 1,7 kg. Bolj kot je umetna trava kvalitetna, bolj je podobna pravi travi. Hoja po umetni travi je zelo udobna. Zakaj bi sploh imeli umetno travo? Vsekakor je ena izmed prednosti uporabe travnih tepihov ta, da za razliko od prave trave zahtevajo zelo malo vzdrževanja in da jih je zelo enostavno postaviti. Poleg tega je umetna trava vse dni v letu zelena in ni odvisna od količine sonca in dežja. Običajno je travne tepihe možno kupiti v širini treh, štirih ali petih metrov. Seveda obstaja možnost, da se naredijo travni tepihi tudi po meri se pravi na željo kupca.

Umetna trava je zelo hvaležna talna obloga, ki je enostavna za vzdrževanje in odlično kljubuje vsem vremenskim razmeram. Umetna trava predstavlja praktično rešitev in lepo izgleda tako na vrtovih, balkonih kot na športnih in gostinskih objektih (gostinske terase in vrtovi). Zaradi svoje sestave, ki je v celoti izdelana iz umetnih materialov, se videz umetne trave skoraj vso življenjsko dobo ne spremeni.

Cena umetne trave se definira po kvadratnem metru. Cenovno ugodne je možno dobiti za okoli 15 €/m2, za tiste kvalitetnejše in debelejše pa bo potrebno odšteti vsaj 30 €. V kolikor vam je pomembna kvaliteta umetne trave, potem bodite pozorni da je kupljena trava 100% netoksična, 100% brez svinca in kadmija ter primerna za hišne ljubljenčke. Morda imejte v obziru pri nakupu tudi to, da je trava izdelana v EU in da ima certifikat. Da boste pred nakupom večje količine umetne trave bolj sigurni v vaš nakup, je morda dobro od prodajalca najprej zahtevati brezplačne vzorec ali pa obiskati prodajni salon, da se boste v živo prepričali kakšna je kvaliteta travnega tepiha, ki ga nameravate kupiti in namestiti. Pred nakupom se pozanimajte tudi o referencah proizvajalca in o stroških namestitve.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *